• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Final Updated on November,2020

We achieve first place in Design Competition for the new Lang Son Province Administration Building

(English Below)
Chúng tôi đã đạt được hạng nhất trong cuộc thi Thiết kế kiến trúc xây dựng công trình Tòa nhà trung tâm Hành chính tỉnh Lạng Sơn
https://bit.ly/3phrz8P

Mục tiêu thiết kế cho cuộc thi là tạo nên một diện mạo mới cho Tòa nhà trung tâm Hành chính tỉnh Lạng Sơn - tỉnh biên giới phía bắc Việt Nam giáp với Trung Quốc. Bản tóm tắt bao gồm các tiêu chí thiết kế sau: Biểu tượng nhận diện địa phương và giảm thiểu mức thiêu thụ năng lượng.

Những ngọn núi trập trùng và dòng sông chảy quanh co là phần cảnh quan độc đáo của tỉnh Lạng Sơn. Khu đất được bao quanh bởi những ngọn núi và phía trước mặt là con sông lớn mang tên Kỳ Cùng. Sự phát triển đang diễn ra trên khắp Việt Nam và cuộc sống của người dân đang thay đổi mạnh mẽ. Nhưng những cảnh quan này đã không thay đổi từ quá khứ đến hiện tại và cả tương lai. Tòa nhà được thiết kế cho dự án này với thời gian sử dụng ước tính lên đến hơn 100 năm. Về lâu dài, công trình này sẽ trở thành biểu tượng của Tỉnh bởi tòa nhà được thiết kế dựa trên chính những danh lam thắng cảnh của Lạng Sơn.

Khu đất hình chữ nhật, kéo dài từ phía bắc xuống phía nam, và tòa nhà được định hướng để tránh ánh sáng mạnh từ mặt trời cũng như có nét cong mềm mại như dòng sông với dòng chảy thay đổi theo địa hình. Những lam chắn nắng phía tường ngoài làm thay đổi góc chiếu của ánh sáng mặt trời và vẽ nên hình dạng những dãy núi lên mặt đứng của tòa nhà. Mặt đứng này mô phỏng lại cảnh quan xung quanh và đồng thời cũng làm giảm được tác động của năng lượng mặt trời lên công trình. Sự gia tăng nhiệt độ từ mặt trời là nguyên nhân lớn nhất cho việc tiêu thụ năng lượng của các toà nhà ở Việt Nam. Do đó chiến lược này đã giúp làm giảm đáng kể tải năng lượng của toàn bộ tòa nhà.

--
This is a proposal for a design competition held to create a new Provincial Administration building in Lang Son Province, which borders China in northern Vietnam. Conditions of the brief included a design that symbolizes the local identity and a that can reduce energy consumption.

The rippling mountains and flowing rivers are part of the unique scenery of Lang Son Province. The site is surrounded by such mountains and faces a large river called the Ky Cung River. Development is taking place all over Vietnam and people's lives are changing drastically, but this landscape will not change from the past to the present and into the future. The government building designed for this project is intended to be used for more than 100 years, but over a long period of time, it will become a symbol of the province by relying on the scenic scenery of Lang Son province.

The site is a long rectangle from north to south, and the building is oriented to avoid the strong sunlight while curving like a river whose flow changes responding to the terrain. The louvers on the outer wall change angle in according to sunlight and draw a ridge-like pattern on the façade. As a result, the facade adapts with the surrounding landscape, and at the same time, it reduces the impact of solar energy. Solar heat gain is the cause of the biggest energy-consumption burden for buildings in Vietnam, so this strategy greatly reduces the energy load of the entire building
November,2020

"Step House" is published in 『Kenchiku Chishiki』Feb, 2020, Japanese Architecture Magazine

日本の建築雑誌『建築知識』2月号に「Step House」が掲載されました。

February, 2020

"Step House" and our office is broadcasted via VTV4, Vietnamese Television.
弊社が設計監理を行った「Step House」と弊社について、ベトナムのテレビ局VTV4が放送しました。

​December, 2019

[Press Release] We are working on Consulting Services based on International Rating Systems

[Press] Make the city and architecture more comfortable and friendly to both people and the environment!

 We have just made a press release about our LEED consulting services.

Our Co-Founder's Tim Middleton has been involved in Green Building projects for many years.

 Eight years ago, we participated in the establishment of Vietnamese original Green Building certification “LOTUS Rating Tools”, and then have consulted with various Green Building Standards such as LEED, LOTUS and Edge, which are the leading certification standards in Vietnam.

From now on, we will develop activities not only in Vietnam but also in Japan and other Asian countries.

Make the city and architecture more comfortable and friendly to both people and the environment!

Thank you so much for your continued support!

[Statement]

https://docs.google.com/document/d/1uKym0k66FKXSFFBIs1kWJ1e7fuMT0OyHTSmYA0PmZPM

Our office and project was listed by Japanease architecture magazine ”KJ”

弊社のハノイでの活動と作品が日本の建築雑誌『KJ』に掲載されました。

雑誌社リンク:http://www.kj-p.co.jp/book/201901.html
​アマゾンリンク: https://goo.gl/BHWX15

​January, 2019

弊社が設計したホーチミン市内にある日本レストランがベトナムの建築団体の賞にノミネートされました。

https://goo.gl/VYxieT

​December, 2018

New Tea Room in Hanoi opening

On 15th October 2018, new tea room in Hanoi is opened. We collaborated with and supported Chadou Group "Urasenke" for this project
2018年10月15日に弊社が敷地探し、設計施工管理に携わったハノイのお茶室の茶室披きが行われました。日本の各メディアに取り上げられています。

ベトナムIT大手、本社内に茶室 裏千家が寄贈 (共同通信)

https://this.kiji.is/424157146487489633?c=39546741839462401

「残留日本兵」の家族招いた茶会 ベトナム(NHK)

https://www3.nhk.or.jp/news/html/20181015/k10011672211000.html

FPT、裏千家の茶室「円徳庵」を本社15階に開設―国内初 (Viet-Jo)

https://goo.gl/AB5qA1

​October, 2018

Listed by Arch Daily

ベトナムで設計した住宅がArch Dailyで紹介されました。

Our project was just been published on ArchDaily.
This project is located in the resort at Vinh Phuc Province.
Floor in each level has garden expanded toward the beautiful lake.

https://goo.gl/ircA93

​May, 2018

Listed by Japanese Architectural Magazine

ベトナムで設計した住宅が新建築 住宅特集2017年12月号で紹介されました。

http://www.japan-architect.co.jp/jp/new/book.php?book_cd=201712

December, 2017

Please reload

© 2020 TAKEMORI HIROOMI / WORKLOUNGE 03- VIETNAM co., ltd.